Sluiten

Pompoenragout

Voor de liefhebbers van eenvoudig maar toch vol smaak. Een romige pompoensaus die je makkelijk kunt verrijken met bijv. kip of tofu. Lekker over rijst of pasta. Of om zelfgemaakte pasteibakjes mee te vullen, net als vroeger.....

  1. Pompoenragout

500 g pompoen in blokjes 

2 sjalotten, fijn gesnipperd

1 laurierblad 

150 g kipfilet of gekruide tofu of tempeh in blokjes 

60 g boter 

40 g bloem 

5 dl groentebouillon 

4 kruidnagels 

2-3 tl. van: foelie, salie, tijm, gemberpoeder 

sojasaus en peper naar smaak


Pompoenblokjes in weinig water met alle kruiden en specerijen in ongeveer 10 tot 15 min. gaarkoken. Kipfilet of tofu of tempeh in blokjes met sjalotten bakken in 20 g boter. Rest van de boter in een pan smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar min. laten garen. Beetje voor beetje het pompoen kookvocht en de bouillon erbij gieten en tot een glad mengsel roeren. Pompoen met de kip of tofu-tempeh toevoegen. Enkele minuten zachtjes laten koken. Op smaak maken met peper en sojasaus. Lekker met pasta of rijst en een pittige salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen