Sluiten

Pompoensoep met venkel en room

  1. Pompoensoep met venkel en room

400 g pompoen 

1/2 liter bouillon 

1 prei 

1 venkelknol 

klontje boter 

1 dl melk

1 el room geraspte Parmezaanse kaas 

bieslook

Verwijder pitten en eventueel harde stukken schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de venkel schoon en snijd de venkel in grote stukken. Kook de groenten gaar in de bouillon. Pureer de pompoen-venkelmassa . Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Smelt de boter in een pan en fruit de prei heel eventjes. Voeg de prei en de melk aan de pompoenmassa toe. Breng de soep aan de kook en laat haar 5 min op een laag vuur doorwarmen. Voeg voor het opdienen een halve eetlepel room toe aan iedere kom soep. Bestrooi de soep met Parmezaanse kaas en fijn geknipte bieslook.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen