Sluiten

Pompoenjam

  1. Pompoenjam

1 (oranje) pompoen 

200 g gedroogde abrikozen 

5 appels 

1 potje (bak)gember 

500 g geleisuiker of 1 pond suiker + 1 zakje geleerpoeder .

Snijd de abrikozen in stukjes en zet ze als dit nodig is (zie verpakking) in 1/2 liter water een nacht in de week. Was de pompoen, en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Zet de abrikozen en de pompoen met een bodempje water op het vuur. Snijd ook de appels in stukjes en voeg die met de gember na 15 minuten toe en laat het geheel nog 5-10 minuten doorkoken. Zeef of pureer de massa en voeg de geleisuiker toe. Laat de moes even flink doorkoken en schep de jam heet in met soda schoongemaakte potten met goed afsluitbare deksels. Zet de afgesloten potten 10 minuten op de kop en keer ze daarna weer terug. Laat ze onder een doek afkoelen. Succes verzekerd!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen