Sluiten

Pompoensoufflé

Herfstrecept voor pompoen. Een prachtige soufflé met zoetromig smaakje. Lekker met een salade van kool, noten en appel.

  1. Pompoensoufflé

400 g pompoen

2 eieren

1 1/2 tl. kerrie

75 g pittige kaas

8 g verse salie of 1/2 tl. gedroogde salie

boter om in te vetten


Pompoen in stukken snijden, zaad verwijderen met een lepel, in kleinere stukjes snijden en in weinig water in 15 min. gaarkoken. Oven voorverwarmen op 200°C. Salie fijn snijden. Pompoen indien nodig afgieten en pureren met stamper of roerzeef of staafmixer. Kaas raspen. Eieren scheiden, eigelen met geraspte kaas en salie door de pompoen mengen, eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het pompoenmengsel scheppen. Hoge ovenschaal invetten met boter. Pompoenmengsel in de schaal scheppen (schaal tot 2/3 vullen). 25 min. in de oven. Direct serveren. Lekker met sla.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen