Peren gewikkeld in bladerdeeg. Lekker met een mengsel van vla, slagroom en perenlikeur.
Ingrediënten
2 grote stevige handperen (of appels)
3 plakken bladerdeeg
40 g amandelspijs
een half borrelglaasje perenlikeur
1 ei
15 g suiker
1 dl vanillevla
1/2 dl slagroom
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de peren en snijd ze doormidden. Snijd het klokhuis weg of boor het uit de peer met een appelboor.
Maak de amandelspijs fijn met een vork en meng wat likeur erdoor.
Vul de holtes in de peren met de spijs en voeg de peerhelften samen.
Pak de peren in het bladerdeeg in. Snijd hiervoor rondjes uit een plakje deeg voor de bodems. Snijd de rest van het deeg aan repen en winkel ze iets overlappen om de peren heen.
Klop het ei samen met de suiker los.
Zet de ingepakte peren in een schaal op een stuk bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei met suiker.
Bak ze ongeveer een half uur in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C lichtbruin.
Roer in een kom de vanillevla, de opgeklopte slagroom en de rest van de likeur door elkaar en verdeel dit mengsel over schaaltjes.
Serveer de gebakken peerpakketjes in de schaaltjes met vanille roomsaus.
Een bijzonder feestelijk dessert! Voor dit recept kan je ook appels in plaats van peren gebruiken.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.