Sluiten

Perenpakketjes

  1. Perenpakketjes

2 grote stevige handperen of appels 

3 plakken bladerdeeg 

40 g amandelspijs 

een half borrelglaasje perenlikeur 

1 ei 

15 g suiker 

1 dl vanillevla 

1/2 dl slagroom

Schil de peren, snijd ze doormidden en snijd het klokhuis weg of boor het uit de hele peer met een appelboor. Maak de amandelspijs fijn met een vork en meng wat likeur erdoor. Vul de holtes in de peren met de spijs en voeg de peerhelften samen. Pak de peren in het bladerdeeg in: Snijd rondjes uit 1 plakje deeg voor de bodems en snijd de rest van het deeg aan repen die iets overlappend om de peren gewonden worden. Zet de ingepakte peren in een schaal op een stuk bakpapier en bestrijk ze met los  geklopt ei met suiker. Bak ze ongeveer een half uur in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C lichtbruin. Roer in een kom de vanillevla, de opgeklopte slagroom en de rest van de likeur door elkaar en verdeel dit mengsel over dessert schaaltjes. Serveer de gebakken peer pakketjes in de schaaltjes met vanille roomsaus.

Een bijzonder feestelijk dessert! Voor dit recept kunt u ook appels in plaats van peren nemen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen