Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Paksoi met kaassaus

Knapperige paksoi in een romige kaassaus. Lekker bij (volkoren)pasta en rijst.

  1. Paksoi met kaassaus

Ingrediënten

  • 1 bos paksoi
  • een scheut zonnebloemolie 
  • 1 ui, fijngesnipperd 
  • 1 knoflookteen, geperst 
  • 1 tl bouillonpoeder 
  • ongeveer 1 el bloem
  • 1 tl kerrie 
  • 100 g blauwe kaas of belegen kaas, geraspt 
  • peper
  • zout
  • 2 dl melk en evt witte wijn

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Was de paksoi en laat het uitlekken.
  2. Snijd de paksoi in brede repen en stoof of bak het met olie tot ze geslonken en gaar zijn. Zorg dat het nog wel knapperig is.
  3. Maak ondertussen de saus. Fruit hiervoor de gesnipperde ui met knoflook en kerrie in olie.
  4. Voeg een deel water bij de melk (en wijn). Voeg hier bouillon aan toe.
  5. Voeg dit mengel toe aan het ui-knoflookmengsel.
  6. Breng dit aan de kook en bind de saus met aangelengde bloem.
  7. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is en er een gladde saus is ontstaan
  8. Maak de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker met een gekookte graansoort of macaroni of spaghetti.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen