Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Kool met taugé en pindasaus

Klassieke oosterse combinatie van kool, taugé en pittige pindasaus.

  1. Kool met taugé en pindasaus

Ingrediënten

  • 400 g witte kool, in dunne repen
  • scheutje olie
  • 1 portie taugé
  • zout
  • 3 dl bouillon
  • 2 tl sambal
  • 1 tl kerrie
  • evt. 1 tl suiker
  • 4 el pindakaas
  • 1 el bloem
  • scheutje melk of water


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Stoof de kool met een scheutje olie en een scheutje water.
  2. Voeg, wanneer de kool bijna gaar is, de gewassen taugé en een mespuntje zout toe.
  3. Stoof de kool nog een paar minuten en roer het ondertussen een paar keer om.
  4. Maak een pindasaus: breng de bouillon met sambal, kerrie en eventueel suiker aan de kook.
  5. Voeg al roerende de pindakaas toe en zorg dat ze goed vermengd raakt met de bouillon.
  6. Maak van bloem en een scheutje melk of water een papje en voeg dat al roerende toe aan de saus tot het op gewenste dikte is gekomen.
  7. Serveer de groente met rijst of een andere graansoort en schenk de pindasaus erover.

Extra lekker: serveer er geroosterde pinda’s met gemalen kokos bij en strooi dit over het gerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen