Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Machtige kooltaart

Deze hartige taart is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met allerlei lekkers, zoals kool, ui, gehakt en kaas. Eet smakelijk!

  1. Machtige kooltaart

Ingrediënten

  • 4 - 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui, fijngesneden
  • 150 g gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • mespuntje cayennepeper
  • 400 g gesneden kool
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 1 el fijngeknipte peterselie
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 2 el sesamzaadjes

Benodigdheden

  • ovenschaal of springvorm

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Ontdooi het bladerdeeg en vet een ovenschaal of springvorm in.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bak de fijngesneden ui met gehakt, knoflook, tomaat en cayennepeper. Doe de kool erbij en bak even mee.
  4. Leg plakjes bladerdeeg in de schaal, maar bewaar een deel voor het ‘deksel’ van deze ovenschotel.
  5. Schep het kool-gehaktmengsel hierin.
  6. Meng de melk, eieren, peterselie, geitenkaas, en de geraspte kaas tot een sausje en schenk het over het kool-gehaktmengsel in de schaal.
  7. Dek de taart af met het overige bladerdeeg en bestrooi het met sesamzaadjes.
  8. Zet de taart ongeveer 45 min. in de oven op 180°C.

Tip: Deze taart is lekker met een salade erbij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen