Sluiten

Koolraap met linzen

Lekkere schotel voor de donkere maanden van het jaar. Koolraap, linzen en paddenstoelen zijn daarvoor de aangewezen ingrediënten .

  1. Koolraap met linzen

400 g koolraap

1/2 liter groentebouillon 

50 g rode linzen

3 el olijfolie

1 kleine rode ui

1 teen knoflook

100 g oesterzwammen

100 g kastanjechampignons

peper

zout

snufje cayennepeper 

1/2 tl tijm

Koolraap schillen en in dobbelsteentjes van circa 1 cm snijden. Week de linzen in 1 dl van de bouillon. Kook de koolraap in de rest van de bouillon in 10-15 min beetgaar. Stort in een vergiet en laat uitlekken. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie en bak de ui tot ze zacht is. Pers het teentje knoflook erboven uit en bak een minuut mee. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken. Bak ze kort mee tot het vocht loslaat. Giet de linzen af. Doe de koolraap en de linzen bij de paddenstoelen en laat 5 min pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en tijm. Lekker met rijst. Tip: gebruik het kookvocht van de koolraap en van de linzen voor een soep of saus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen