Sluiten

Koolpizza

Een pizzabodem met kool erin en daarna belegd met pizzabeleg naar keuze. Zo krijg je je dagelijkse portie groente wel binnen.

  1. Koolpizza

1/2 kleine kool, in fijne repen gesneden 

1 teen knoflook, geperst 

2 eieren

1/2 kopje bloem 

3 sjalotten, in ringen 

2 kleine tomaten, in plakjes gesneden 

salami of geitenkaas, in plakjes 

een klont boter 

mespuntje zout

1/2 kopje geraspte kaas 

1 tl oregano

olijven naar wens

Verhit de boter in een pan en bak de kool met knoflook en zout al roerende totdat de kool zacht is geworden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er eerst de eieren en daarna de bloem door. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal of pizzabakvorm. Bak de “pizza” in een voorverwarmde oven eerst 10 min. op 175ºC. Beleg de “pizzabodem” daarna met plakjes kaas of salami, tomaat, sjalotten, olijven en strooi er oregano en geraspte kaas overheen. Bak de “pizza” nog ongeveer een half uur tot ze licht gebruind is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen