Sluiten

Koele komkommersoep

  1. Koele komkommersoep

1 kleine komkommer 

3 dl yoghurt

2 dl karnemelk 

2 tenen knoflook, geperst

1 tl mosterd

evt verse dragon, fijngesneden

peper en zout 

evt een scheutje room

een aantal blaadjes munt, fijngesneden


Schil de komkommer en verwijder eventueel de pitjes. Snijdt de komkommer in smalle reepjes. Pureer of meng dit samen met de yoghurt en karnemelk. Voeg de knoflook, mosterd en het merendeel van de munt en dragon toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de soep ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast. Meng er eventueel de room door en garneer de soep voor het opdienen met de overige munt- en dragonblaadjes. Heerlijk bij stokbrood met boter of tapenade op een warme dag als lunch.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen