Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Koele komkommersoep

Deze komkommersoep is heerlijk bij stokbrood met boter of tapenade op een warme dag als lunch.

  1. Koele komkommersoep

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 3 dl yoghurt
  • 2 dl karnemelk 
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl mosterd
  • een aantal blaadjes munt, fijngesneden
  • evt. verse dragon, fijngesneden
  • peper en zout 
  • evt. een scheutje room


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Schil de komkommer en verwijder eventueel de pitjes. Snijd de komkommer in smalle reepjes.
  2. Pureer of meng dit samen met de yoghurt en karnemelk.
  3. Voeg de knoflook, mosterd en het merendeel van de munt en dragon toe.
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Laat de soep ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.
  6. Meng er eventueel de room door en garneer de soep voor het opdienen met de overige munt- en dragonblaadjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen