Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Ovenschotel met knolselderij en appel en linzen

Een lekker, herfstachtig ovenschoteltje. Bij dit recept zit ook een snelle en gemakkelijke variatie. Zo kan je een snelle maaltijd op tafel zetten.

  1. Ovenschotel met knolselderij en appel en linzen

Ingrediënten

  • 1/2 knolselderij 
  • 400 g aardappelen 
  • 2 uien 
  • 200 g gekookte bruine linzen
  • 1 grote appel 
  • peper en zout 
  • 1 beschuit

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in stukjes.
  2. Kook ze samen in een beetje water met zout totdat ze zacht zijn.
  3. Snijd de uien in stukjes en bak ze.
  4. Meng ze met de gekookte linzen en kruid dit naar smaak.
  5. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Leg in een ingevette ovenschaal het linzen-ui-mengsel op de bodem.
  6. Bedek deze laag met schijfjes appel.
  7. Giet de aardappel- en knolselderijstukjes af, pureer ze samen en meng er peper, zout en evt andere kruiden door.
  8. Schep de puree op de appelschijfjes.
  9. Verkruimel beschuit over de puree en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200ºC. 


Snelle en gemakkelijke variatie

Meng de knolselderij-aardappelpuree met de in olie gebakken overige ingrediënten en serveer direct.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen