Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Fruitpannenkoekjes

Lekkere pannenkoekjes met appel en banaan. Naar eigen smaak te maken, met of zonder gemberstukjes en kardemom.

  1. Recept fruitpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 50 g boekweitmeel
  • 50 g tarwemeel 
  • 1 ei 
  • 3 dl melk 
  • 1/2 appel in kleine stukjes 
  • 1/2 banaan in plakjes 
  • een handje rozijnen 
  • 1 el (bak)gemberstukjes 
  • 1/2 tl gemalen kardemom 
  • mespuntje zout 
  • olie of boter om in te bakken.

Variatie zonder gember en kardemom

  • 50 g boekweitmeel
  • 50 g tarwemeel
  • 1 ei
  • 3 dl melk
  • 1/2 appel in kleine stukjes
  • 1/2 banaan in plakjes
  • een handje rozijnen
  • mespuntje zout
  • olie of boter om in te bakken
  • evt kaneel


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Was en wel de rozijnen in lauw water.
  2. Roer het zout door het meel.
  3. Klop een beslag van meel, eieren en melk. Voeg op het laatst het fijngesneden fruit met gember, kardemom en rozijnen toe. Als het beslag niet de gewenste dikte heeft voeg dan meer meel of melk toe.
  4. Bak van dit beslag pannenkoekjes in een hete koekenpan met een scheutje olie.
  5. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om met een pannenkoekmes of voor de geoefende pannenkoekenbakkers, gooi ze met een mooie boog in de lucht en vang ze in de pan op.

Tip: Eet de pannenkoekjes met jam of honing.


Variatie

Houd je niet van gember en typische kruiden, dan kun je gerust de gember en kardemom weglaten. Eventueel kun je ook kaneel aan het beslag toevoegen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen