Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Broccoli-pompoensoep

Een lekkere soep gemaakt van broccoli en pompoen. Liever een andere variatie? Je kunt de broccoli ook vervangen met spruitjes. Lekker om te serveren met een warm stokbrood en een salade.

  1. recept broccoli-pompoensoep

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli  
  • 300 g pompoen  
  • 1 bouillonblokje 
  • peper naar smaak
  • citroensap naar smaak
  • room naar smaak

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Was de broccoli. Snijd de roosjes en stelen in stukjes.
  2. Kook de roosjes en stelen beetgaar.
  3. Was de pompoen, snijd in parten en ontpit het. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Kook de pompoen in 15 minuten in water met de bouillonblokjes gaar.
  5. Voeg de broccoli met het kookvocht toe, en laat nog even meekoken.
  6. Pureer de soep en breng op smaak met peper, citroensap en room.

Tip: Serveer met een warm stokbrood en een salade.

Variatie: Gebruik spruitjes in plaats van broccoli.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen