Sluiten

Broccoli met kaassaus

  1. Broccoli met kaassaus

broccoli 

30 g boter 

30 g tarwebloem of (volkoren) meel 

1 tl mosterd 

3 dl melk 

75 g geraspte pittige kaas 

3 el vers droog broodkruim

Broccoli wassen, onderste plakje van de stronk snijden, stelen schillen en in stukjes snijden. De rest in roosjes verdelen en met de stukjes in ca 8 min beetgaar koken/stomen in weinig water. Uit laten lekken. Kaassaus: boter smelten op laag vuur, meel en mosterd erdoor roeren en 1-2 min laten garen. Scheut voor scheut melk toevoegen en glad roeren. Saus aan de kook brengen, vuur laag draaien, de helft van de kaas erdoor roeren en nog 2-3 min laten sudderen. Broccoli in een ovenschaal scheppen, saus erover verdelen, bestrooien met broodkruim en de rest van de kaas. Ongeveer 10 min in een hete oven of grill goudbruin bakken. U kunt de broccoli ook zonder oven of grill te gebruiken meteen opdienen met de kaassaus erover. Lekker met rijst of aardappelpuree en een bladsalade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen