Sluiten

Boerenkool in roomsaus

  1. Boerenkool in roomsaus

250 g boerenkool 

1/2 tl zout 

een klont boter 

1/2 el bloem 

1 dl melk 

1 dl slagroom 

zwarte peper, vers gemalen

Kook de boerenkool met zout in een flinke laag water in ongeveer 15 min gaar. Giet ze af en maak ze heel fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Smelt in een grote pan de boter. Neem de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Voeg dan de melk en room toe terwijl u goed klopt met een garde, zodat de saus glad wordt. Plaats de pan weer op een laag vuur en blijf goed roeren tot de saus aan de kook komt en dikker wordt. Voeg daarna peper en de fijngehakte boerenkool toe en laat de kool in de saus nog even koken. Deze boerenkool roomsaus wordt in Denemarken in de winter traditioneel opgediend met gekarameliseerde aardappeltjes en gebraden varkensvlees. U kunt de saus echter ook bij een gekookte graansoort zoals bijvoorbeeld gierst en een (vegetarische) burger serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen