Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Bessenjam

Lekkere bessenjam voor op een boterham of over toetjes. 

  1. Recept rode bessenjam

Ingrediënten

  • Bessen
  • (Gelei)suiker

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Was de bessen en haal ze van de steeltjes.
  2. Zet ze op vuur in een ruime pan. Voeg hetzelfde gewicht aan (gelei)suiker als de bessen toe. 
  3. Laat de jam dik worden door de massa te laten inkoken en regelmatig te roeren.

Geen velletjes en pitjes in de jam?

  1. Laat de bessen fijn koken.
  2. Zeef de bessen en gebruik het sap om gelei van te maken met geleisuiker.

Tip: Rode bessen lenen zich goed voor een jam in combinatie met ander zacht fruit zoals aardbeien, frambozen en andere bessensoorten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen