Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Banaan met amandel en room

Romig bananentoetje met luchtig amandelbeslag, gebakken in de oven.

  1. Banaan met amandel en room

Ingrediënten

  • 2 bananen 
  • 1 dl room 
  • 2 el suiker 
  • 2 eiwitten 
  • 40 g amandelmeel

Ingrediënten voor variatie

  • 2 bananen
  • 1 dl room
  • 100 g verkruimelde bitterkoekjes

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel de bananen. Snijd ze in de lengte door en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  3. Giet de room eroverheen.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Voeg de suiker eraan toe en klop deze massa opnieuw stijf.
  6. Schep voorzichtig de gemalen amandelen door het eiwit en verdeel deze massa over de bananen.
  7. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de bananen in ongeveer 10 min gaar bakken. 

Variatie

In plaats van eiwit, suiker en amandelen, kan je 100 g verkruimelde bitterkoekjes gebruiken. Bestrooi de bananen met bitterkoekjes. Giet de room erover heen. Bak dit ongeveer 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen