Sluiten

Appelmoes

Basisrecept voor ouderwetse appelmoes

  1. Appelmoes

3 appels

1,5 el suiker 

2 kruidnagels

snuf kaneel of 1/2 el citroensap

Appelmoes kunt u maken door de appels te schillen, in stukjes te snijden en ongeveer een kwartier te koken in een klein laagje water. Voeg suiker, kruidnagels en kaneel of citroen toe naar smaak. Naar wens door een (roer)zeef halen of met een keukenmachine fijn mixen om er fijne moes van te maken. Variatie met banaan en kokos: Mix per 500 g appels, 1 banaan door de gekookte appels en bestrooi de moes met gemalen kokos.

Gekookte appelmoes is heel goed in de diepvries of in glazen potten te bewaren. Als u ze in potten wilt inmaken; maak dan een aantal goed afsluitbare potten zeer goed schoon en spoel ze na met kokend heet water. Giet de nog kokend hete appelmoes in de potten. Draai meteen de deksels er op en zet de potten een kwartiertje op de kop op een schone theedoek. Als de deksels hol (vacuüm) trekken is dat een teken dat ze goed dicht zitten. Laat ze rustig afkoelen en zet de potten weg. Als u schoon genoeg en met de juiste potten hebt gewerkt, kunt u deze ingemaakte appelmoes enkele maanden bewaren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen