Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Appelmoes

Basisrecept voor ouderwetse appelmoes.

Gekookte appelmoes is heel goed in de diepvries of in glazen potten te bewaren. Als je ze in potten wilt inmaken; maak dan een aantal goed afsluitbare potten zeer goed schoon en spoel ze na met kokend heet water. Giet de nog kokend hete appelmoes in de potten. Draai meteen de deksels er op en zet de potten een kwartiertje op de kop op een schone theedoek. Als de deksels hol (vacuüm) trekken is dat een teken dat ze goed dicht zitten. Laat ze rustig afkoelen en zet de potten weg. Als je schoon genoeg en met de juiste potten hebt gewerkt, kun je deze ingemaakte appelmoes enkele maanden bewaren.

  1. Appelmoes

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 1,5 el suiker 
  • 2 kruidnagels
  • snuf kaneel of 1/2 el citroensap

Porties

voor 1 grote pot appelmoes

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Schil de appels, snij ze in stukjes en kook ongeveer een kwartier in een heel klein laagje water.
  2. Voeg kruidnagels en kaneel of citroen toe naar smaak. 
  3. Je kunt hem pureren of naar wens door een roerzeef halen voor een fijne moes. 

TIP: Variatie met banaan en kokos: Mix per 500 g appels, 1 banaan door de gekookte appels en bestrooi de moes met gemalen kokos.

Porties

voor 1 grote pot appelmoes

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen