Sluiten

Groentequiche met andijvie en blauwe kaas

  1. Groentequiche met andijvie en blauwe kaas

4 plakjes bladerdeeg
een kleine krop andijvie
2 eieren
100 g blauwe kaas of geitenkaas
1/2 tl tijm
zout en peper
olie om in te bakken en om mee in te vetten
evt 150 g Cherry tomaatjes

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bladerdeeg. Naden goed aandrukken. Was en snijd de groenten. Verhit een scheut olie. Voeg de groenten beetje bij beetje toe en laat ze al roerend slinken. Haal van het fornuis. Roer de eieren, kaas en tijm door elkaar en voeg dit mengsel toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het in de taartvorm en strijk het glad. Evt tomaatjes wassen, kroontje verwijderen, over de quiche verdelen en half in de groenten drukken. Quiche in 30-35 min in de oven goudbruin bakken. Lekker met nieuwe aardappels en een salade. De quiche smaakt koud ook lekker.

Variatie: dit gerecht kan ook met spinazie, snijbiet of raapstelen gemaakt worden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen