Sluiten

Andijvietaartje

Even iets anders met andijvie. een lekker taartje met

  1. Andijvietaartje

Deeg:
150 g bloem
90 g boter of margarine

1/2 tl zout
1 el koud water

Vulling:

1 krop andijvie, in smalle reepjes gesneden
een ui, gesneden
evt 2 tenen knoflook, geperst
8 gedroogde tomaten, in olijfolie geweekt
olijven naar wens
2 eieren
250 g ricotta kaas of kwark
evt 1/2 dl slagroom
peper en evt zout
2 el geraspte oude (of Parmezaanse) kaas

Kneed een stevig deeg van de genoemde ingrediënten en leg het deeg een half uur in folie verpakt in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een grote ingevette ovenschaal met het deeg. Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg. Bak de taartbodem 10 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Meng de ingrediënten voor de vulling, behalve de tomaten, ui, olijven en andijvie, goed door elkaar. Mix of klop dit tot een luchtige romige massa. Stoof de andijvie in een ruime pan tot ze geslonken is en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in kleine stukjes en schep dit met de uitgelekte andijvie en ui door de vulling massa en schep dit op de taartbodem. Verdeel evt de olijven over de taart en bak de taart ongeveer 45 min in de oven op 200°C tot ze stevig en mooi gekleurd is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen