Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Andijvietaartje

Een lekker, hartig taartje met andijvie. Helemaal zelf gemaakt, van het deeg tot de vulling.

  1. Andijvietaartje

Ingrediënten

Deeg

  • 150 g bloem
  • 90 g boter of margarine
  • 1/2 tl zout
  • 1 el koud water

Vulling

  • 1 krop andijvie, in smalle reepjes gesneden
  • ui, gesneden
  • 8 gedroogde tomaten, in olijfolie geweekt
  • olijven naar wens
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta kaas of kwark
  • evt 1/2 dl slagroom
  • evt knoflook
  • peper en evt zout
  • 2 el geraspte oude (of Parmezaanse) kaas

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Kneed een stevig deeg van het bloem, boter/margarine, zout en koud water.
  2. Verpak het deeg in folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  3. Vet ondertussen een grote ovenschaal in en verwarm de oven op 200°C.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  5. Bekleed de ingevette ovenschaal met het deeg.
  6. Prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg.
  7. Bak de taartbodem 10 min in de voorverwarmde oven.
  8. Meng de ingrediënten voor de vulling, behalve de tomaten, ui, olijven en andijvie, goed door elkaar. Mix of klop dit tot een luchtige romige massa.
  9. Stoof de andijvie in een ruime pan tot ze geslonken is en laat ze uitlekken in een vergiet.
  10. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  11. Schep de tomaten met de uitgelekte andijvie en ui door de vulling massa en schep dit op de taartbodem. Verdeel eventueel de olijven over de taart.
  12. Bak de taart ongeveer 45 min in de oven op 200°C tot het stevig en mooi gekleurd is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen