Eenvoudig groente-bijgerecht met broccoli en aardpeer voor bij rijst, pasta of graan.
Ingrediënten
250 g aardperen
1 kleine stronk broccoli
2 dl water
(kruiden)zout
klontje boter
1 teentje knoflook
peper
1 tl kerrie
100 g geraspte kaas
1 el bloem
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
Boen de aardperen goed schoon en snijd ze in stukken van 2 cm dik.
Maak de broccoli schoon, schil de stronk met een dunschiller en snij de steel in kleine stukken en haal de roosjes los.
Kook de groenten samen in een laagje water met een klontje boter en (kruiden)zout beetgaar.
Giet het kookvocht over in een saus pannetje en bind het met een bindmiddel.
Voeg al roerende geraspte kaas, kerrie, geperste knoflook en peper naar smaak toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Dien de groenten op met een gekookte graansoort en serveer de saus erover.
Variatie: vervang broccoli door prei.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.