Sluiten

Hete bliksem met zoete en zure appels

Deze is ook lekker voor de kids! Stamppot met appels en spekjes! 

  1. Hete bliksem met zoete en zure appels
  • 1 kg aardappelen
  • 750 g zure appelen (bv Goudreinet)
  • 250 g zoete appelen (bv Elstar)
  • 1/2 citroen
  • 1 ui in ringen
  • 1 el boter
  • (veel!) peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

50 minuten

Appelen schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen. Besprenkelen met sap van een halve citroen. De aardappelen schillen, halfgaar koken, appels toevoegen en nog 10 min koken. Afgieten en door elkaar stampen. Structuur moet een beetje grof blijven. Op smaak brengen met peper en zout en citroensap. Uienringen bakken in boter en op de stamppot leggen.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen