Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Gefermenteerde siroop met sinaasappel en specerijen

Begin nu met dit recept en je hebt over 3 weken een verrukkelijke siroop om feestelijke drankjes mee te maken. Ook zonder alcohol! 

Leng aan met een beetje bruiswater, een plakje mandarijn en een takje rozemarijn.

  1. Gefermenteerde siroop met sinaasappel en specerijen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • een stuk gember (ongeveer 2 cm)
  • een stukje kurkuma (ongeveer 2 cm)
  • 600 gram rietsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • een paar takjes verse rozemarijn

Verder nodig

  • 1 weckpot van 500 ml

Porties

300 ml

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten, 3 weken fermenteren

Bereiding

  1. Snij de sinaasappel, citroen, gember (met schil), kurkuma (met schil) in plakjes.
  2. Doe de ingrediënten in laagjes in de weckpot, begin met een laagje suiker, vervolgens een deel van de sinaasappel, de citroen, een kaneelstokjes, de plakjes gember, de plakjes kurkuma, een takje rozemarijn en dan weer een laagje suiker. Herhaal dit tot de pot vol is.
  3. Sluit de pot af en laat deze ongeveer 3 weken staan, roer om de paar dagen even. Je ziet dat de inhoud steeds vloeibaarder wordt.
  4. Maak er een feestelijk alcoholvrij drankje mee door een klein beetje siroop met bubbelwater in een glas te schenken en te decoreren met rozemarijn en sinaasappel. 

Porties

300 ml

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten, 3 weken fermenteren

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen