Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Thaise curry met groente en linzen

Gebruik één van de lekkere en makkelijke currypasta's van ONOFFspices om een snelle en toch voedzame maaltijd te maken. Linzen en cashewnoten voor de eiwitten en een flinke portie groente voor de vitamines. Eet er wat volkorenrijst of naanbrood bij. 

  1. Thaise curry met groente en linzen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 verse tomaten
  • 4 bospeentjes
  • 1 stronk broccoli
  • 2 stengels groenselderij
  • 2 el panang currypasta
  • 250 g rode linzen
  • 2 limoenblaadjes
  • 165 ml kokosmelk of –room
  • zout naar smaak
  • handje cashewnoten, even geroosterd
  • koriander en limoenpartjes om mee te garneren

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Hak de knoflook ook helemaal fijn. Snij de tomaten in blokjes. Snij de peentjes en groenselderij in schijfjes, de broccoli in kleine roosjes.
  2. Verhit olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg, als de ui glazig is, de knoflook toe en bak op laag vuur nog een minuutje mee. 
  3. Voeg de currypasta toe en bak snel even mee. Roer alle groente erdoor en voeg 500 ml water toe. Roer ook de linzen erdoor en de limoenblaadjes. Laat alles zo 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Doe nu de kokosmelk erbij en breng weer tot net aan de kook. Laat de curry weer even pruttelen zodat hij dikker wordt. Proef of er misschien nog wat zout bij moet.
  4. Strooi de cashewnoten erover en garneer met koriander en limoenpartjes. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen