Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Noedelsoep met oesterzwammen

Je koude handen warmen om een grote kom soep, dat is zo lekker! En het is ook nog eens een kom vol goeds Neem eens andere noedels dan je gewend bent, bijvoorbeeld pompoen-gembernoedels of bruine rijstnoedels. 

De oesterzwammen kun je heel makkelijk met de hand in reepjes scheuren. Zo krokant gebakken zijn ze ook lekker op een burger of tussen een pitabroodje met tzatziki.

  1. Noedelsoep met oesterzwammen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 el crispy chili oil
  • 300 gr oesterzwammen
  • 1 el maïzena
  • 1 tl kerriepoeder
  • 200 ml frituurolie
  • 500 gr bruine rijstnoedels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olie
  • 1 (gele) paprika
  • 200 g groene kool
  • 1 tl 5-spice specerijenmengsel
  • 1 stukje verse gember van 3 cm
  • 2 tl miso
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el zoete ketjap
  • 1 liter groentebouillon van poeder of tablet
  • Evt. fijngehakte selderij en gefrituurde uitjes

Porties

4 kommen

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren 6 minuten. Pel ze en rol ze door wat crispy chili oil. Zet even opzij.
  2. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Meng de maïzena met het kerriepoeder en wat zout en haal de oesterzwammen erdoor.
  3. Verhit de olie in een pannetje met een dikke bodem en bak de oesterzwammen in 5 minuten krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Snij de ui en de knoflook fijn en fruit ze glazig in wat olie. Snij ook de paprika en de groene kool en bak deze even mee. Strooi er 5-spice poeder over en rasp de gember erbij. Ook even meebakken. Roer er de miso, tomatenpuree en ketjap door en blus af met de bouillon. Warm alles goed door.
  6. Schep de bouillon met de groente in kommen of diepe bordjes. Roer er de noedels door. Halveer de eitjes en leg ze op de noedels. Schep een hoopje oesterzwammen erop. Bestrooi met de selderij en gefrituurde uitjes.

Serveer met zoetzure komkommer, crispy chili oil en kroepoek.

Porties

4 kommen

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen