Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Appel-vijgencrumble met pecannoten

Zo eind augustus als de vijgen rijp zijn en de eerste appels van de boom worden gehaald, kun je weer verlangen naar een warm toetje of ontbijt. Maak dan deze heerlijke crumble. Zo klaar! 

  1. Appel-vijgencrumble met pecannoten

Ingrediënten

  • 4-6 verse vijgen
  • 2 appels
  • 1 el kaneelpoeder
  • 50 g kokosolie
  • 100 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 2 tl koekkruiden
  • 3 el kokosvlokken
  • 50 g ahornsiroop
  • snufje zout
  • 35 g pecannoten of amandelen, grofgehakt

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten in de oven

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. 
  2. Snij de vijgen in partjes. Haal de klokhuizen uit de appel en snij die ook in partjes. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met het kaneelpoeder.
  3. Meng in een kom de kokosolie vlug met de havermout, het amandelmeel, de kokosvlokken, de ahornsiroop, de koekkruiden, het zout en de pecans. Niet te lang mengen, maar gewoon lekker vlug even met koele handen de kokosolie door de rest wrijven. 
  4. Schep het vlokken-amandelmengsel op de appel- en vijgenpartjes en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  5. Lekker als ontbijt met (plantaardige) yoghurt of als toetje met een klodder room of bolletje ijs erbij.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten in de oven

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen