Zo eind augustus als de vijgen rijp zijn en de eerste appels van de boom worden gehaald, kun je weer verlangen naar een warm toetje of ontbijt. Maak dan deze heerlijke crumble. Zo klaar!
Ingrediënten
4-6 verse vijgen
2 appels
1 el kaneelpoeder
50 g kokosolie
100 g havermout
100 g amandelmeel
2 tl koekkruiden
3 el kokosvlokken
50 g ahornsiroop
snufje zout
35 g pecannoten of amandelen, grofgehakt
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
20 minuten in de oven
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185°C.
Snij de vijgen in partjes. Haal de klokhuizen uit de appel en snij die ook in partjes. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met het kaneelpoeder.
Meng in een kom de kokosolie vlug met de havermout, het amandelmeel, de kokosvlokken, de ahornsiroop, de koekkruiden, het zout en de pecans. Niet te lang mengen, maar gewoon lekker vlug even met koele handen de kokosolie door de rest wrijven.
Schep het vlokken-amandelmengsel op de appel- en vijgenpartjes en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
Lekker als ontbijt met (plantaardige) yoghurt of als toetje met een klodder room of bolletje ijs erbij.
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
20 minuten in de oven
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.