Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Indiase lavendel kulfi met meloen

Lekker bloemig ijs op een stokje of je kunt het gewoon in een bakje scheppen. Garneer met nootjes en vers fruit. Dit is bijvoorbeeld heel lekker met meloen, perzik of mango.

  1. Indiase lavendel kulfi met meloen

Ingrediënten

  • 300 ml volle melk of rijstmelk(vegan)
  • 200 g (amandel)slagroom
  • 250 ml gecondenseerde kokosmelk
  • (evt. 1 tl rozenwater)
  • 2 el lavendelbloemen
  • 2 el maïzena of rijstmeel met een paar el water tot een papje geroerd
  • 2 mango’s of nectarines. Of meloen of ander zomerfruit.

Verder nodig

  • 6-8 kleine glaasjes, bakjes of ijslollyvormpjes
  • folie

Porties

8 kleine ijsjes

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

een paar uur tot 1 nacht invriezen

Totale tijd

15 minuten + 1 nachtje

Bereiding

  1. Doe de melk, room en de gecondenseerde melk in een steelpan met de lavendelbloempjes. Laat al roerend langzaam inkoken tot de helft.
  2. Zeef het mengsel om de lavendel te verwijderen, schenk terug in de pan, breng aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe. 
  3. Verwarm zachtjes tot het mengsel iets dikker wordt. Druppel er evt. nog wat rozenwater in. Laat even afkoelen en schenk dan in kleine ijsvormjes of papieren ijskartons. 
  4. Bedek de vormpjes met wat folie en prik er een ijsstokje door in het mengsel. Je kunt het natuurlijk ook zonder stokje invriezen. Zet zo een nachtje in de vriezer. 
  5. Om ze makkelijk te lossen uit de vormpjes, kun je de vormpjes of bekertjes even in warm water dompelen. Leg gesneden fruit op een bordje en leg de ijsjes erbij. 
  6. Of stort de ijsjes zonder stokje op een bordje en leg er wat fruit bij.

Porties

8 kleine ijsjes

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

een paar uur tot 1 nacht invriezen

Totale tijd

15 minuten + 1 nachtje

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen