Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Aubergine-artisjok torentjes

Antropia organiseert dit jaar in samenwerking met Odin Foodcoop een aantal bio-diners, elk met een eigen thema. Tijdens deze diners creëert Eric van Veluwen samen met de koks een smakelijk menu, terwijl er steeds één of meer sprekers zijn die het thema van de avond verder verkennen. 

We mochten 1 van Eric's recepten op onze website zetten. Dit recept is voor een feestelijk voorafje.

  1. Aubergine-artisjok torentjes

Ingredienten

  • 1 aubergine
  • 4 artisjokken – harten
  • 4 vleestomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 paprika
  • 1 citroen
  • 1 el ras el hanout
  • 4 bollen burratine of mozzarella
  • sojaboontjes (edamame)
  • 300 ml olijfolie
  • 50 g peterselie
  • dragon
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiden:

  1. Snij een stuk af van de steel van de artisjokken en snij daarna met een kartelmes de punten van de artisjok eraf. 
  2. Kook ze in 30 minuten gaar in ruim kokend water waaraan zout en een halve citroen zijn toegevoegd. Leg een deksel op de artisjokken tijdens het koken zodat ze helemaal onder water staan en laat ze na het koken in de pan met water en al afkoelen. Pel ze af en haal het zogeheten hooi uit de artisjok; snij ze bij totdat er alleen een eetbaar schaaltje overblijft; het hart van de artisjok.
  3. Snij de aubergine in 4 dikke plakken en besprenkel ze met de het sap van de andere helft van de citroen. Bestrooi daarna met peper en zout, ras el hanout en bedruppel ze met olijfolie. 
  4. Rooster ze in 25 minuten gaar in een op 175 graden voorverwarmde oven met een beetje stoom (30%) of zet anders een metalen schaal met water onderin de oven. Bedek de plakken daarna met plasticfolie om helemaal te laten doorgaren.
  5. Snij de tomaten heel klein met de knoflook en het sjalotje en de paprikapoeder. Voeg wat gesneden dragon en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout en een eetlepel olijfolie.
  6. Maak van de rest van de olijfolie, de peterselie en de dragon een mooie gladde olie in de keukenmixer.
  7. Laat de burratine uitlekken en besprenkel met de kruidenolie.
  8. Kook de sojaboontjes in 3 minuten beetgaar.
  9. Plet de aubergine, lepel er de tomatentartaar op, leg de artisjok erop en doe daar de burratine in.
  10. Strooi de boontjes er omheen en besprenkel ze met de kruidenolie.

    Eet smakelijk!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen