Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Iraakse Biryani

Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van het rijstgerecht Biryani komt van Duraid Ramo, Functioneel beheerder ICT bij Odin. Hij komt van oorsprong uit Irak. Lees zijn verhaal over Biryani hier.

  1. Iraakse Biryani rijstgerecht met kip

Ingrediënten

  • 1 kopje rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 middelgrote uien 
  • 1 eetlepel biryani kruiden
  • 2 peulen kardemom
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • paar draadjes saffraan
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram amandelen zonder vlies
  • 300 gram groene erwten en worteltjes
  • zonnebloemolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45

Bereiding

  1. Kook de kipfilet in water totdat het gaar is (giet het water niet af!)
  2. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca 2 cm. Frituur ze in een koekenpan met zonnebloemolie. Zodra ze allemaal gefrituurd zijn, leg je ze apart in een schaal.
  3. Rooster daarna in klein beetje zonnebloemolie de amandelen, kort op hoog vuur. Leg ze daarna bij de aardappelblokjes in de schaal.
  4. Rooster ook zo de rozijnen net zoals de amandelen, kort op hoog vuur. En leg ze daarna in de schaal waar de rest in zit.
  5. Snij de uien in halve ringen en bak ze in zonnebloemolie. Zodra ze een beetje bruinig worden, haal je ze uit de pan en doe je ze bij de rest in de schaal.
  6. Kook de groene erwten en worteltjes in water, in een apart pannetje. Laat deze koken voor ongeveer 20 minuten. Zodra ze klaar zijn doe je deze ook in de schaal.
  7. Als je al de ingrediënten in de schaal hebt zitten, doe je een eetlepel biryani kruiden erbij en mix je alles goed door elkaar.
  8. Kook de rijst in een aparte pan, voeg geen water uit de kraan toe maar gebruik het water waarin je de kip hebt gekookt. Voeg terwijl de rijst kookt de volgende kruiden toe: 2 even geplette peulen kardemom, zwarte peper, een snufje zout en een heel klein beetje saffraan.
  9. Als de rijst gekookt is, voeg je alles samen toe. Mix alles wat er in de schaal zit goed met de rijst.

      Eet smakelijk!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen