Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Geroosterde spruiten met cranberry, sinaasappel en kaneel

Zo maak je spruitjes (nog) lekkerder! Rooster ze in de oven met ahornsiroop, kaneel en balsamicoazijn en strooi er rasp van sinaasappel en granaatappelpitjes over. Mooi bijgerecht in de kleuren en smaken van Kerst.

  1. Geroosterde spruiten met cranberry, sinaasappel en kaneel

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 2 el granaatappelpitjes
  • sap en rasp van 1 grote (bloed)sinaasappel
  • zout naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Week de cranberries 10 minuten in het sinaasappelsap.
  2. Maak de spruiten schoon, halveer grote exemplaren.
  3. Meng de spruitjes met de cranberries, olijfolie, ahornsiroop, balsamico en kaneel. 
  4. Spreid uit over een bakplaat. Strooi er wat zout over.
  5. Rooster ze in ongeveer 20 minuten beetgaar en licht bruin. Controleer of de spruiten gaar zijn, maar nog wel bite hebben. Geef ze anders nog een paar minuten in de warme oven.
  6. Leg de spruiten en cranberries op een schaal. Strooi granaatappelpitten en flink veel sinaasappelrasp over de spruiten en serveer als bijgerecht bij het gehaktbrood of de paddenstoelen Bourguignon.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen