Geroosterde spruiten met cranberry, sinaasappel en kaneel
Geroosterde spruiten met cranberry, sinaasappel en kaneel
Zo maak je spruitjes (nog) lekkerder! Rooster ze in de oven met ahornsiroop, kaneel en balsamicoazijn en strooi er rasp van sinaasappel en granaatappelpitjes over. Mooi bijgerecht in de kleuren en smaken van Kerst.
Ingrediënten
500 g spruiten
2 el olijfolie
1 el ahornsiroop
1 el balsamicoazijn
2 tl kaneelpoeder
50 g gedroogde cranberries
2 el granaatappelpitjes
sap en rasp van 1 grote (bloed)sinaasappel
zout naar smaak
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Week de cranberries 10 minuten in het sinaasappelsap.
Maak de spruiten schoon, halveer grote exemplaren.
Meng de spruitjes met de cranberries, olijfolie, ahornsiroop, balsamico en kaneel.
Spreid uit over een bakplaat. Strooi er wat zout over.
Rooster ze in ongeveer 20 minuten beetgaar en licht bruin. Controleer of de spruiten gaar zijn, maar nog wel bite hebben. Geef ze anders nog een paar minuten in de warme oven.
Leg de spruiten en cranberries op een schaal. Strooi granaatappelpitten en flink veel sinaasappelrasp over de spruiten en serveer als bijgerecht bij het gehaktbrood of de paddenstoelen Bourguignon.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.