Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Pavlova met mandarijn

Deze fantastische afsluiter van je diner is helemaal niet moeilijk te maken. Je moet alleen geduld hebben; het eiwitschuim moet 2,5 uur in de oven! Maar daar staat tegenover, dat je het ook prima van te voren kunt maken. De pavlova blijft in een goed afsluitbare trommel of bak, zeker 3 dagen goed. De mandarijnen kun je van te voren pellen en in schijfjes snijden en de mascarpone door de slagroom kloppen. Dan is het vlak voor het serveren alleen nog een kwestie van lekker overdadig garneren en aanvallen!  

  1. Pavlova met mandarijn

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 el maïzena
  • 1 el citroensap
  • 2 el mandarijnenjam
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml mascarpone
  • 1 el poedersuiker
  • granaatappelpitjes
  • geroosterde hazelnoten
  • een aantal mandarijntjes
  • takjes munt of melisse

Verder nodig

  • keukenmachine of mixer
  • bakpapier

Porties

10

Bereidingstijd

3 uur oventijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

3 uur en 25 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op boven- en onderwarmte op 120 °C.
  2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker, het citroensap en de maïzena stijf. Als je de kom op zijn kop kunt houden is het verder te verwerken.
  3. Teken op de achterkant van het bakpapier een cirkel van ongeveer 22 cm (gebruik eventueel een bord of pannendeksel als sjabloon). Leg het bakpapier op een bakplaat.
  4. Spuit met behulp van een spuitzak (of schep met een grote lepel of spatel) het eiwit op het bakpapier binnen de getekende cirkel, laat die 2,5 uur drogen in de oven. Laat daarna uitdampen met de ovendeur op een kier.
  5. Klop ondertussen de slagroom stijf en meng met de mascarpone en eventueel wat suiker. Schep wat mandarijnjam in een kannetje en verdun het met een beetje water. Pel de mandarijnen en snij er plakjes van. Hak de hazelnoten grof.
  6. Schep de room op de pavlova als die afgekoeld is en verdeel de mandarijnenjam, mandarijnen, granaatappel en hazelnoten erover. Maak de pavlova af met een paar takjes munt.


      Porties

      10

      Bereidingstijd

      3 uur oventijd

      Voorbereidingstijd

      15 minuten

      Totale tijd

      3 uur en 25 minuten

      Winkelmand

      Je winkelmand is leeg.

      Bestellen