Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Pasta met champignons en meiraapjes

Meiraapjes lijken op grote radijzen, maar dan wit met soms bovenaan wat rood. Was de meiraapjes met een borsteltje schoon. Oudere exemplaren moet je misschien schillen, maar jonge kun je zo gebruiken. Je kunt ze raspen of in stukjes snijden voor een frisse salade, maar je kunt ze ook gewoon uit het vuistje eten, net als radijs. Ze zijn milder van smaak dan de radijs.

De Fransen zijn gek op meiraapjes. Ze roosteren ze, karameliseren ze in suiker en boter of stomen ze alleen maar en serveren ze met boter. Jonge rapen zijn ook al jarenlang populair in het Middellandse Zeegebied. Men kent daar dan ook veel gerechten waarin rapen gecombineerd worden met vis en gevogelte of met tomaten, uien en spinazie.

  1. Pasta met champignons en meiraapjes

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle of fussili
  • 2 el boter
  • 300 g meiraapjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 ml bouillon of witte wijn 
  • 100 ml room
  • 150 g geraspte pittige kaas
  • verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan en fruit er de ui glazig in. Snij de raapjes in partjes. Voeg ze toe aan de ui.
  2. Bak even mee en voeg dan de knoflook en de tijm toe. Ook dit even licht aanfruiten en na 2 minuten afblussen met de bouillon en de room.
  3. Laat zo ongeveer een kwartier garen.
  4. Kook de pasta beetgaar in een ruime pan gezouten water.
  5. Verhit  ondertussen 1 el boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen snel en omscheppend op hoog vuur goudbruin.
  6. Meng de kaas door de romige raapjes. Proef of er misschien nog zout en peper bij moet. 
  7. Giet de pasta af door een zeef en laat goed uitlekken. Meng de saus door de pasta.
  8. Verdeel de champignons over de pasta. 
  9. Eet er een lekkere salade bij.

TIP: Je kunt de raapjes in een ander seizoen ook vervangen door koolrabi of knolraap.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    35 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    45 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen