Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Pizza met aardappel en mozzarella

Zelf een echt lekker pizzadeeg maken? Probeer deze dan eens. Wel een dag van tevoren beginnen! Daarna is het vliegensvlug klaar, dus de moeite zeker waard. Aardappel op een pizza lijkt wat dubbelop, maar is echt geweldig! je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken (blauwader is ook heel lekker). Lekker met tomatensalade.

  1. Pizza met aardappel en mozzarella

Ingredienten

Voor het deeg:

  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl fijne suiker
  • 750 g bloem
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • water

voor het beleg:

Verder nodig

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • vochtige theedoek
  • pizzasnijder

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten en 24 uur wachten

Totale tijd

50 minuten en 1 dag wachttijd

Bereiding

  1. Maak eerst het pizzadeeg: Doe de gist in een mengkom, voeg de suiker en 450 ml lauwwarm water toe en laat afgedekt ongeveer 15 minuten rusten tot zich bubbeltjes gevormd hebben. Zo breng je de gist tot leven.
  2. Meng de bloem met 2 tl zout in de mengkom van een standmixer met deeghaak. 
  3. Voeg het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Je kunt het natuurlijk ook met de hand kneden, tot het soepel en zacht is. 
  4. Doe het deeg dan in een schone, ingevette kom, zet op een warme plek en laat afgedekt met een iets vochtige theedoek in ± 1,5-2 uur uitrijzen tot het in volume verdubbeld is.
  5. Vorm daarna 4 balletjes van het deeg, leg ze op een plat bord of kleine bakplaat, dek weer af met een theedoek en laat 24 uur 'rijpen' in de koelkast. Haal ze 1 uur voor het bakken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn.
  6. Een dag later: Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Rol op een licht met bloem bestoven werkvlak de deegballetjes uit tot een ovaal van 20×40 cm. Leg de pizzabodems op twee met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met wat olijfolie.
  8. Bak de bodems in 10-12 min lichtbruin. Neem ze uit de oven.
  9. Schrob de aardappelen schoon onder stromend water. Droog ze en schaaf met een mandoline of snij met en scherp mes hele dunne plakken van de aardappelen. Beleg de bodem dun met plakjes mozzarella, leg de aardappelschijfjes erop en besprenkel ze met wat (rozemarijn)olie, verse rozemarijn, geraspte parmezaan en grof zeezout.
    Schuif de pizza's nu nog 25 minuten in de oven.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten en 24 uur wachten

Totale tijd

50 minuten en 1 dag wachttijd

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen