Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Aspergesoep

Een lekker makkelijk basisrecept met het witte goud! Deze is vegetarisch en ook eenvoudig vegan te maken.

Als je gekookte asperges hebt gegeten, kun je ook van dat vocht en de schillen en kontjes van de asperges een bouillon maken in plaats van de groentebouillon, dan wordt de smaak nog intenser.

  1. Aspergesoep

Ingredienten

  • 500 g asperges
  • 1 aardappel, kruimig
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 stukjes foelie
  • 250 ml amandelroom
  • 500 ml groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • paar gekookte asperges
  • croutons (zelf maken van reepjes desembrood)
  • zonnebloemkiemen

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en aardappel en snij ze in stukken.
  2. Fruit de asperges samen met de aardappel en de gesnipperde ui lichtjes aan in een beetje olie.
  3. Voeg de specerijen, plantaardige room en de groentebouillon toe en kook alles gaar.
  4. Pureer met behulp van een blender of staafmixer en passeer door een fijne puntzeef.
  5. Breng verder op smaak met zout en witte peper.
  6. Voeg de asperges toe en maak af met de kiemen en croutons.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen