Speculaaskoekjes

Lekkere speculaaskoekjes om samen met de kinderen te bakken. Bijvoorbeeld als Sinterklaas weer in het land is!

  1. Speculaaskoekjes

Ingredienten

  • 500 g speltbloem
  • 300 g rietsuiker
  • 200 g boter
  • 2 el speculaaskruiden
  • 15 g bakpoeder
  • 1 ei + 1 eidooier
  • snufje zout

Verder nodig

  • koekstekertjes
  • plasticfolie of bijenwasdoekje
  • beslagkom

Porties

ongeveer 20 koekjes

Bereidingstijd

20 minuten in de oven

Voorbereidingstijd

10 minuten en 1 uur wachten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de boter buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
  2. Doe alle ingrediënten met de boter in een kom en kneed er een zacht deeg van.
  3. Verpak het deeg in folie of een bijenwasdoek en leg het een uurtje in de koelkast.
  4. Zet de oven op 180 °C.
  5. Strooi ondertussen wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik.
  6. Snij verschillende figuurtjes met stekertjes uit.Kneed het overgebleven deeg nog een keer tot een balletje en rol weer uit om nog wat figuurtjes uit te kunnen steken.
  7. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Porties

ongeveer 20 koekjes

Bereidingstijd

20 minuten in de oven

Voorbereidingstijd

10 minuten en 1 uur wachten

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen