Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Rode salade met bietjes, appel, paprika en dilledressing

Eikenbladsla met rode biet, appel, paprika en feta met een lekker frisse dilledressing. Versier hem met hartige pompoenpitjes die zijn geroosterd en daarna afgeblust met shoyu.  

  1. Rode salade met bietjes, appel, paprika en dilledressing

Ingredienten

  1. 1 krop eikenbladsla
  2. 100 g gekookte bietjes
  3. 50 g blauwe bessen
  4. 1 appel of 1 peer
  5. 1/2 rode paprika
  6. 100 g feta of een soortgelijk vegan kaasje
  7. verse dille
  8. 1 el rijststroop (of honing of agavesiroop)
  9. 70 ml olijfolie
  10. sap van 1/2 citroen
  11. 50 g pompoenpitten
  12. 1 el shoyu of tamari

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Was en pluk de sla, sla goed droog in een slacentrifuge.
  2. Snij de gekookte bietjes in dunne partjes.
  3. Snij de paprika in blokjes.
  4. Haal het klokhuis uit de appel of peer en snij in hele dunne schijfjes
  5. Verkruimel de feta boven een schaaltje.
  6. Hak de dille fijn.
  7. Klop een dressing van de olie, de dille, het citroensap en de rijststroop en een klein beetje zout en peper. Proef of de smaak in balans is.
  8. Rooster de pitten in een droge koekenpan, zet het vuur uit en blus de pitten af met de shoyu.
  9. Even goed roeren als je de shoyu erbij doet, dan worden alle pitjes gecoat met een laagje.
  10. Drapeer de eikenbladsla in een mooie schaal, leg de rest van de groente en fruit erop en bestrooi met feta en pitten. Besprenkel met de dressing en serveer.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen