Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
kefir
thee
Sluiten

Salade met geroosterde krieltjes, asperges en radijs

Lente op je bord! Deze salade kun je koel of lauwwarm serveren, allebei lekker! Knapperige radijs met groene asperges en geroosterde krieltjes met een frisse vinaigrette.

  1. Salade met geroosterde krieltjes, asperges en radijs

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 bos groene asperges
  • flinke hand rucola
  • stukje parmezaanse kaas

Ingrediënten voor de dressing

  • 2-3 el olijfolie
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 1 el vlierbloesemsiroop
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Halveer de krieltjes, snij grotere krieltjes in kwarten.
  4. Verwijder het houtige deel van de asperges. 
  5. Mix ze op de bakplaat met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  6. Bak de krieltjes en asperges een minuut of 20 in de oven totdat ze gaar zijn en goudbruin.
  7. Snij in de tussentijd de radijsjes in schijfjes of partjes
  8. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.  
  9. Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar. Voorzichtig met het citroensap, beetje bij beetje toevoegen, anders wordt het misschien te zuur.
  10. Meng de warme krieltjes en asperges er doorheen en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  11. Meng alle groenten door elkaar en rasp er wat Parmezaan over.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen