Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

In de oven gepofte zoete bataat met room en verse kruiden

Lekker bijgerecht van in de oven gepofte zoete bataat en frisse toppings

  1. In de oven gepofte zoete bataat met room en verse kruiden

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml crème fraiche
  • flinke bos gemengde groene kruiden als peterselie, koriander of dille en basilicum. 
  • zout en peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bataten niet, maar boen ze schoon onder de kraan.
  3. Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
  4. Wrijf ze in met wat olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. 
  5. Snij ondertussen de rode ui in ringetjes en klop de crème fraiche los in een kommetje.
  6. Hak de kruiden fijn.
  7. Snij de bataat voorzichtig in de lengte doormidden, bestrooi met grof zout en peper en serveer met de toppings. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen