Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Havervlokken 'risotto' met raapstelen en asperges

Een bijzondere 'risotto' van havervlokken met voorjaarsgroenten als raapsteeltjes, groene asperges en doperwten. Eet 'm lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

  1. Havervlokken 'risotto' met raapstelen en asperges

Ingrediënten


  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie 
  • 1 bosje raapstelen
  • 125 g kastanjechampignons
  • 125 g groene asperges
  • 50 g doperwten (vers of diepvries)
  • 150 gram havervlokken
  • 500 ml bouillon
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • stukje Parmezaanse kaas

TIP gebruik grove havervlokken, die nemen de lekkere smaken beter op en zorgen voor een goeie bite! 










 


    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 1 el extra vierge olijfolie
    • peper en zout
    • snuifje gedroogde tijm
    • een stuk parmezaan om aan tafel eroverheen te raspen

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    25 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    35 minuten

    Bereiding

    1. Hak de ui en knoflook fijn. 
    2. Snij de raapstelen in kleine stukjes. Haal van de asperges het houtige onderkantje af en snij ze in stukken. Snij de paddenstoelen in stukjes. 
    3. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. 
    4. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak tot het vocht is verdwenen. Voeg de asperges toe en bak even 2 minuten mee Daarna voeg je de doperwten en de raapstelen toe. Warm alles goed door en strooi de havervlokken erover. Schep door elkaar en warm even door.
    5. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Roer even door en laat de vlokken de bouillon goed opnemen. Voeg dan het volgende scheutje bouillon toe en ga zo door totdat je een smeuiige risotto hebt gekregen of totdat het vocht op is. Dit duurt een paar minuten, dus is veel sneller klaar dan de gewone risotto.
    6. Rasp er aan tafel lekker wat parmezaan over.


    Tip: gebruik grove havervlokken, die nemen de lekkere smaken beter op! 

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    25 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    35 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen