Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Rode kool steaks met appel en noten

Grappig en kleurrijk gerecht. Rode kool met appel, maar dan anders. Met een salade van bijv. witlof, mandarijntjes, dadels of rozijnen en walnoten gecombineerd is het een heerlijk maaltje. 

  1. Rode kool steaks met appel en noten

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 70 ml olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper
  • 1 appel
  • paar takjes verse tijm
  • 40 g hazelnoten
  • 100 g kaas (een bergkaasje zoals Heumilch of Gruyere is het lekkerst, maar gewone of geitenkaas kan ook)

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verwijder de buitenste (lelijke) bladeren van de kool en snij hem van boven naar onder doormidden en daarna in 4 (of 6) plakken van 2 cm ongeveer. Bewaar de rest van de kool in de koelkast
  3. Pers de knoflooktenen uit
  4. Klop een dressing van de olie, mosterd, citroensap, knoflook en honing. 
  5. Kwast met de helft hiervan de plakken kool in. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Leg de takjes tijm er tussen en op.  
  6. Rooster de plakken 25 minuten, keer ze voorzichting om en rooster ze nog een keer 25 minuten
  7. Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze iets kleiner
  8. Rasp de kaas en snij de appel in parten. Haal de bakplaat even uit de oven, leg de appel ernaast. Druppel de rest van de dressing over kool en appel
  9. Strooi de kaas erover. Schuif nog 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is
  10. Bestrooi met de noten en serveer met een lekkere (witlof) salade met mandarijntjes, dadels of rozijnen en feta.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen