Sluiten

Zomerse poké bowl

Warm weer buiten vraagt om een verkoelde poké bowl: de smaak van sushi maar dan lekker makkelijk allemaal in 1 kom als een verfrissende sushi salade.

  1. Zomerse poké bowl
  2. Zomerse poké bowl
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • 100 g edamame boontjes (diepvries), ontdooid
  • 2 avocado's, in halve maantjes gesneden
  • 1/2 mango, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in smalle reepjes gesneden 
  • handje vol cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 wortel, in dunne linten gesneden
  • 2 el olie om te frituren
  • gerookte tempeh (Hobbit)
  • 2 el tamari
  • witte en zwarte sesam

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el tamari of andere sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes, houd wat achter

Ingrediënten voor de garnering

  • handje korianderblaadjes
  • rode peper in ringetjes
  • stengel bosui in schuine ringen

Bereiding

  1. Snij de avocado in halve maantjes, de mango in blokjes, halveer de cherrytomaatjes, snij de wortel en komkommer in smalle plakjes.
  2. Kook de edamame boontjes een minuut of 2 in kokend water. Laat uitlekken. 
  3. Bak in frituurolie de reepjes tempeh knapperig.
  4. Klop een sausje van de olie en de tamari.
  5. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  6. Giet af en roer het sausje er door.
  7. Schep de rijst in een kom en leg alle andere ingrediënten erop. Bestrooi tot slot eventueel met bosui, wit en zwart sesamzaad, rode peper, kiemen en koriander.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen