Sluiten

Bloemkoolsteaks

De zachte smaak van flowerpowers is heerlijk met een beetje  pesto. En, het is zo gemaakt. 

  1. Bloemkoolsteaks

Ingrediënten bloemkoolsteak

  • 1 bloemkool
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het steeltje schoon.
  3. Snijd de bloemkool doormidden en vervolgens snijd je van elke helft twee tot drie plakken (afhankelijk van de grootte van de bloemkool).
  4. Leg de plakken bloemkool op de ovenplaat bekleed met bakpapier.
  5. Vermeng de olijfolie met worcestersaus en breng op smaak met de gedroogde oregano, tijm en een uitgeperst teentje knoflook.
  6. Smeer hiermee de bloemkoolplakken in en zet ze dertig minuten in de oven.
  7. Als de bloemkool goudbruin is, mag hij uit de oven.
  8. Besprenkel de steaks voor het opdienen met pesto en eventueel met verse sprouts. Enjoy!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen