Sluiten

Gegrilde aubergine met bietenaioli

Gegrilde aubergine met aioli is superlekker en de oven doet (bijna) al het werk!

  1. Gegrilde aubergine met bietenaioli

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 5 el olijfolie
  • peper & zout

Bieten aioli:

  • 5 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 bietje
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • snufje peper & zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel.
  3. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met peper en zout. 
  4. Rooster ca. 40 min. in de oven.
  5. Mix ondertussen allen ingredienten voor de aioli in een blender fijn.
  6. Besprenkel dan met de bietenaioli en serveer met wat sesamzaadjes en verse kruiden of rucola!

Porties

2 aubergines

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen