Sluiten

De lekkerste salade dressings!

Groenten en fruit van biologisch (dynamische) oorsprong zitten van zichzelf al boordevol met smaak en levenskracht. Je hebt dus eigenlijk helemaal niet altijd veel nodig om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Een mix van groente en fruit over uit je Odin groente-tas? Mix alles bij elkaar en pimp met de lekkerste dressings. Hier een overzicht met de lekkerste:

  1. De lekkerste salade dressings!

Franse vinaigrette

  • 1/2 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1/2 eetlepel vers geperst citroensap
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen peper

Yoghurtdressing

  • 4 el milde yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tldijonmosterd
  • 1 el verse peterselie



Green Goddess-dressing

  • 2 el gehakte bieslook
  • handje peterselie
  • handje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 4 el mayonaise
  • 4 el zure room
  • 4 ansjovisfilets
  • peper en zout

Tahini-dressing

  • 150 gram tahini
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 'n snuf zout
  • 100 ml water

Aziatische saladedressing

  • stukje gember van minstens een centimeter
  • 3 eetlepels zoute sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • paar druppels sesamolie

1. Klassieke vinaigrette

Een klassieke Franse vinaigrette bestaat uit olie, (appelcider)azijn, mosterd, eventueel citroen en zout & peper. Hierbij is het even een kwestie van de juiste verhoudingen vinden, maar volg je deze 5 stappen voor een klassieke Franse vinaigrette dan komt dat helemaal goed. Lekker bij een groene salade met croutons, precies zoals je die in Frankrijk krijgt!

2. Yoghurtdressing

Yoghurt is van zichzelf eigenlijk al een geweldige dressing, gewoon puur. Maar natuurlijk kun je er ook wat mayonaise, peper & zout en citroensap doorheen roeren, of sriracha (lekker bij een salade met vlees of gegrilde groenten), of een teentje verse knoflook (voor een snelle knoflooksaus). Tip: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen, maiskolven en yoghurtdressing.

3. Green Goddess dressing

Green goddess is een dressing die bestaat uit mayonaise, zure room, kervel, bieslook, ansjovis, dragon, citroensap en peper. Maar er wordt volop gevarieerd met de ingrediënten in deze dressing. Tegenwoordig wordt er vaak avocado of tahini (sesampasta) toegevoegd voor romigheid en een diepe smaak. Bieslook en citroen zitten er wel vrijwel altijd in, hoewel er soms ook met limoen wordt gewerkt.

4. Tahini-dressing

Met tahini kun je heel wat lekkere dressings maken. Mix 150 gram tahini, citroensap van een halve citroen, 1 teen knoflook en wat zout en peper. Ook heel lekker met wat bietensap en een heel feestelijk gezicht. 

5. Aziatische saladedressing

Perfect voor Asian styles salades zoals poké-bowls of salades met edamame, tempeh en mango. Basis hierin is zout (zoals sojasaus of vissaus), zoet (zoals sweet chilisaus of suiker) en zuur (zoals limoensap of rijstazijn) ingrediënt. Dan kun je ook nog extra spicyness toevoegen (met sriracha of chilipeper). 

Porties

1 dressing-potje

Bereidingstijd

5 minuten

Voorbereidingstijd

2 minuten

Totale tijd

7 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen