Sluiten

Citruskwarktaart

Een heerlijke taart voor de feestdagen met de lekkerste biodynamische mandarijnen van het seizoen. Je kunt natuurlijk variëren met verschillende citrusvruchten. 

  1. Citruskwarktaart

Ingrediënten

  • 250 g speculaasjes
  • 50 g boter
  • 500 g magere kwark
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl kardemompoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • snufje zout
  • 2 mandarijnen

Bereiding

  1. Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine of met een deegroller.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  3. Smelt de boter in een pannetje en meng het speculaaskruim erdoor. Giet dit mengsel in de bakvorm en druk aan. Laat heel goed afkoelen.
  4. Klop de kwark los met crème fraîche, eieren, specerijen en zout. Schep de kwark op de afgekoelde bodem.
  5. Pel de mandarijntjes en leg ze in een mooi patroon er bovenop.
  6. Zet in de oven en bak de taart in ongeveer 75 minuten stevig en heel licht goudbruin aan de randjes. Als hij klaar is, laat je de taart afkoelen in de oven, met een pollepel tussen de ovendeur. De taart kan nog een beetje ‘wiebelig’ zijn, maar hij wordt vanzelf stevig als hij is afgekoeld.
  7. Haal de taart uit de vorm, zet hem op je mooiste taartschaal en bestrooi met poedersuiker.

    Tip: een cheesecake kan gemakkelijk scheuren bij het bakken, dit voorkom je door een (ovenvast) schaaltje water onderin de oven te zetten.

Porties

1 taartje voor 6 à 8 personen

Bereidingstijd

oventijd 75 minuten

Voorbereidingstijd

Voorbereiden: 20 minuten

Totale tijd

1 uur en 35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen