Sluiten

Hartige herfst-bladerdeegkoekjes

Leuk om te maken met kindjes. Én makkelijk om eindeloos mee te variëren in vormpjes en smaken. Wij kozen voor wat zout en geraspte kaas, maar je kunt ook kiezen voor pesto, verschillende kruiden zoals tijm, rozemarijn óf met bijvoorbeeld sesamzaadjes, pijnboom- of pompoenpitten. Ook heel leuk om te serveren in een pompoensoep! Zo wordt elke herfstavond feestelijk :) 

Tip: Leg de bladerdeegkoekjes in de soep vlak voor het opdienen anders worden ze slap.

  1. Hartige herfst-bladerdeegkoekjes
  2. Hartige herfst-bladerdeegkoekjes
  1.  
  2.  

Ingrediënten 

  • 1 pakje bladerdeeg (6 vellen)
  • 100 g pittige geraspte kaas
  • naar smaak grof zeezout 
  • 1 ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12 minuten).
    Haal de bladerdeeg uit de diepvries, en laat 5 minuten ontdooien.
  2. Snij de koekjes uit met een mes of uitsteekvormpje.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier, en leg de bladerdeeg-koekjes erop.
    Klop het ei los, en smeer het met een kwastje op de bladerdeeg koekjes. Strooi er de kaas en de grove zeezout overheen.
  4. Doe de koekjes vervolgens 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. En leg ze in je kom met soep of serveer ze op een leuk bordje, dat mensen ze zelf kunnen pakken bij de soep of borrel.

Met kerst is de vorm van een kerstboom ook leuk!

Porties

12-20 hartige bladerdeegkoekjes (afhankelijk van hoe groot je ze maakt)

Bereidingstijd

12 minuten

Voorbereidingstijd

12 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen